Nyt Dansk Forlag

Nyt Dansk Forlag og Forlaget Skrifola A-S ejedes begge af Jørgen Lademann.
Da Skrifola begyndte at udgive serien 'Lommeromanen', blev de forskellige små specialserier hos de to forlag lukket, idet 'Lommeromanen' åbenbart fra starten var planlagt som en serie med blandede changrer (i lighed med f.eks. den amerikanske serie 'Pocket Books').

BOB MORAN BØGERNE. Der udkom 10 titler. Alle er skrevet af Henri Verne.

COYOTE. Der udkom lidt over 40 numre. Alle er skrevet af J. Mallorqui.

FREMTIDSROMANEN. En science-fiction serie, der udkom i 1957 og 1958.

MYSTERIEBØGERNE. En kriminalserie, der startede i marts 1958. Fra og med fjerde bind overgik udgivelsen til Forlaget Skrifola og serien indgik i dette forlags serie "Lommeromanen". Hvis man kigger på ryggen af titlerne i serien får man, som følge deraf, den pudsige nummerering: K1, K2, K3, K55 og videre til K60.

ROMAN-BØGERNE er en kortlivet serie på i alt 6 titler, der alle udkom i 1958.

  Skulle besøgeren på denne side evt. være interesseret i yderligere oplysninger om Lademann og udgivelserne derfra, kan jeg varmt anbefale at studere den liste over forlagets krimi- og spændingsbøger, som i 1994 blev udgivet på forlaget "Bibliomanen". Listen er et imponerende stykke detektivarbejde (ISBN 87-90011-07-4), 53 sider i A5 format.
  Udgiveren har ikke flere på lager, så den vil kun kunne købes antikvarisk (hvis man er meget heldig!!) og den er formentlig ikke til at låne på biblioteker (håndbog!). - Men heldigvis er den tilgængelig som gratis download fra udgiveren Klaus Johansens hjemmeside. Det er en pdf-fil på 5,1 MB. Man skal søge et stykke ned blandt de downloads, der tilbydes (og måske blive fristet af nogle af de andre bibliografier på listen?) inden den dukker op (Forlaget Skrifola/Lademann). Et klik her hjælper på vej. (ÅBNER I NYT VINDUE)